Blogs

Met mijn blogs neem ik je mee in mijn ervaringen en gedachten.
Elk blogbericht is doordrenkt met waardevolle inzichten die je direct in de praktijk kunt brengen.

Laat je inspireren en ontdek hoe je deze lessen kunt toepassen in jouw eigen leven.

HELLUPP. ChronS: en nieuw virus

Ik zeg het vaak hardop tijdens gesprekken, workshops en coachsessies. ‘Er is een nieuw virus in omloop’.  

Weet je wat er dan gebeurt? Dan heb ik de volle aandacht! Maar even een disclaimer: adem rustig in en adem opgelucht uit!  Het mooie van dit virus is namelijk dat het vaccin dat ons beschermt tegen ChronS, al heel lang bestaat. Gratis.

619a5eb2 4388 46c9 ba4b 93d7b063b464

Niets is wat het lijkt

Een spreuk die me de laatste tijd wat vaker in het hoofd schiet.

De buitenkant is zoveel anders dan de binnenkant. De schijnbare idylle, de uiterlijke vrolijkheid, het ideale plaatje, het beeld dat we gaan geloven. In deze onrustige tijden wordt manipulatie sterk toegepast. In de zin van “geloof toch wat ik je laat zien in grafieken, geloof toch wat ik je zeg met cijfers, geloof toch wat ik als mening heb”. Het autonoom denken, voelen en geloven door de brij aan informatie is een uitdaging. Als het al te doen is – überhaupt.

Birgit op stoel met laptop in handen

ZOEVD

Mijn Big Five bestaat uit het woord ZOEVD en staat voor Zelfzorg, Oordeelarm, Eenvoud, Verbinding en Dankbaarheid. Met grote regelmaat sta ik hierbij stil en voel hoe ik daarmee onderweg ben.

Vandaag sta ik stil bij de letter O = oordeelarm

De distel, niet een favoriete plant over het algemeen, want deze is stekelig en wordt vaak als onkruid gezien. De distel doet me denken aan een heerlijk kindertijd bij mijn opa en oma die een huisje “in de polder” hadden.

4254f543 9a71 4365 91f6 d15c73f994d4

Zonde van de tijd

Wat is het toch een bijzonder fenomeen: TIJD.  Wij liepen deze zomer in de oerbossen op de Veluwe, daar waar mijn roots liggen. En ik dacht aan het fenomeen tijd, waar is de tijd gebleven dat ik als kind speelde in het Sprielderbos. We woonden letterlijk aan de rand van dat bos. Besef van tijd als kind heb je nauwelijks. En hoe leuk daar in de buurt allerlei bezoekjes te doen aan plekken waar voor je gevoel de tijd stilstond. Ik was dat gevoel een hele tijd kwijtgeraakt.

Contact

Schellingstraat 47
2645 HB Delfgauw

06-2543 3348
info@hetlevenspalet.nl

BTW Nr. NL002140116B28
KvK Nr. 59657693

Volg ons