Birgit Snelleman: rasechte verbinder in vitaliteit

Ik ben dol op het leggen van allerlei verbindingen – tussen mensen, tussen kansen, tussen onderwerpen. De wereld bestaat uit grote kansen, uitdagingen en een speelveld met talrijke mogelijkheden.

Vitaliteit is voor mij  alles dat met levensenergie te maken heeft: de ‘stookkachel’ voor ieder mens, iedere organisatie en die van de samenleving. Zoals de definitie van vitaliteit zegt: ‘Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote (mentale) veerkracht en veel doorzettingsvermogen.’

Mijn eigen levensenergie was een aantal jaren geleden ver te zoeken. Als fulltime werkende moeder in het bedrijfsleven was ik ook sociaal en maatschappelijk actief. Toen het batterijtje langzaam aan leger en leger raakte, tot nada, niets, opperderpop. Ik zag mijn leven totaal niet meer zitten vanwege een aantal  levensgebeurtenissen op een rijtje zoals boventalligheid (met ontslag), burnout en een intensief thuisfront. Daar bovenop volgde een harde fysieke STOP met een gevecht tussen leven en dood. Ik was mijzelf compleet kwijtgeraakt en voelde me zwaar ongelukkig.

Door met mezelf aan te slag te gaan – hoe word ik weer gelukkig en vitaal – kwam ik met het vakgebied van vitaliteit in aanraking. Onder andere door opleidingen zoals post-HBO leefstijl– en vitaliteitscoach, (werk)gelukdeskundige en de  opleiding Verborgen Verlies Verlieskunde. Deze dienden als “persoonlijke wasstraat” en vormden de basis voor mijn bedrijf Factor V, gestart in 2014. Een cadeau aan mijzelf, op mijn verjaardag. Lees hier het verhaal 

Door de jaren heen hebben uiteenlopende projecten, opdrachten, samenwerkingen en een stichting  mijn levensenergie weer terug gebracht en ben ik meer in balans!

Wil je mij beter leren kennen? Hier een paar weetjes...

Ik ben een getouwd met Patrick, Love of my Life. Samen hebben we twee thuiswonende toppers (Beau en Dean).

Ik woon in Delfgauw, dat ligt tussen Rotterdam en Den Haag, aan de rand van allerlei natuurgebieden. Met een ruim kwartiertje ben ik aan de zee met het strand waar ik graag ben en een instant-vakantie gevoel heb.

Ik doe al jaren aan yoga. Een echte life-saver in mijn week. Ik wandel en fiets veel en ben dol op alle seizoenen van de natuur. Deze prachtkracht is dagelijkse kost.

Ik ga graag naar lezingen over zeer diverse onderwerpen. Om ontwikkeling van het vakgebied vitaliteit, geluk en verlieskunde te onderhouden. En ik ben dol op persoonlijke groei en bloei. Van Wim Hof methode (ijsbad) tot aan creatieve workshops en van non-dualiteit tot aan filosoferen.

Ik droom ervan om in de samenleving van waarde te zijn. Om met compassierijke mensen om te gaan en te leven in een wereld die voor de toekomstige generaties ook leefbaar blijft.

Ik werk op natuurrijke locaties zoals mijn ‘geluksveld’ Klein Delfgauw en Delftse Hout. Het  Stiltegoed daar is ook favoriet.

Ik vroeg aan mensen om mij heen mij in éeen woord te omschrijven en  ‘enthousiast’ kwam het meest naar voren. Verder werden: humorvol, oprecht, inspirerend, aandachtvol, ongeduldig, verbindend en doener-in-kansen genoemd.

Ik ken mijzelf inmiddels een beetje (hahaha),  zowel de lichte en luchtige als die van schaduw en donkerte zijn in mij vertegenwoordigd. Echte dualiteit dus.  “Jantje lacht- Jantje huilt” is een goede samenvatting.

Ik heb zeker quilty pleasures: ik ben een echte zoutekauw, hou van zwijmelfilms en multi-task me vaak suf (vermoeidend!) Tja dat is als je veel verbindingen ziet…

Ik mag graag met veel verschillende mensen verbinden want iedereen heeft unieke gaven, lessen en energie. Mijn interesse in mensen maakt dat ik de rijkdom van een groot netwerk koester.

Het Levenspalet staat voor de kleuren van het leven; een unieke hulpmiddel dat aan de basis staat van al mijn werk in mijn bedrijf Factor V.

Eén van mijn lievelingsplekjes in Delfgauw

Foto’s: Tjapko de Heus
https://www.tjapko.nl/

Contactgegevens

Schellingstraat 47

2645 HB Delfgauw

06-2543 3348

BTW ID: NL002140116B28
KVK nummer: 59657693