‘Dan jij eens in de wind, dan ik eens in de wind’

Een jaar of zeven geleden was het besloten: ik ga voor mijzelf werken. Super spannend en op zoek naar een passende naam voor mijn bedrijf.

Dat bedrijf zou gaan over ‘Vitaliteit’, dat wist ik al zeker en het zou ook gaan over ‘Verbinding’. Verbinding met jezelf heeft effect op de verbinding met de ander. Als coach/trainer een belangrijk onderdeel van het vak. Daarnaast ben ik een ras-verbinder als het gaat om netwerken; dus dat tweede V-woord hoorde erbij.

V-woorden
Samen met mijn man en mijn vriendin waren we aan het sparren aan de bartafel, we riepen van alles en maakten op papier een woordenwolk met alle woorden die voorbijkwamen. Allemaal woorden die betrekking hadden op mijn bedrijfsnaam. Vertrouwen- Verlangen- Veerkracht- Vrouw en natuurlijk Vrijheid, want dat hoort bij ondernemerschap. Er ontstond een heel rijtje V-woorden.

Al die V-woorden door elkaar, spookten door mijn hoofd en het liet me ook niet los. Ik wist zeker, er is iets, er is een term waarvan ik meteen zou weten: ja, dat is ‘m! Een paar dagen later reed ik naar Dronten voor mijn opleiding voor vitaliteitscoach. Vanuit de randstad een aardig stukje rijden dus ik was heel vroeg vertrokken.  Onderweg zag ik de zon opkomen en in de verte vloog een hele mooie groep ganzen in een waanzinnig V-formatie. Ik volgde met mijn ogen de vogels en die vogels wisselden elkaar af van koppositie. En in mijn hoofd volgde de ene na de ander associatie. ‘Ja, het gaat ook over samenwerken. Dan jij eens in de wind, dan ik eens in de wind. Elkaar versterken, elkaar gunnen en supporten.’

Die V-formatie werd het symbool voor mijn bedrijfsnaam. En heeft zichzelf dus gevonden: Factor V. Daar kan ik zoveel aan koppelen van symboliek, van mezelf en van alle synchroniciteit die ik om me heen zie. En de subregel van Factor V is eentje die niet meer dan logisch is:

Factor V
Verbinder in vitaliteit

Contactgegevens

Schellingstraat 47

2645 HB Delfgauw

06-2543 3348

BTW ID: NL002140116B28
KVK nummer: 59657693